Image

Webapplicatie Schrijven leer je zo!

Deze webapplicatie is bedoeld als ondersteuning bij het zelfstandig leren schrijven van letters, hoofdletters en cijfers. Deze aanpak sluit naadloos aan op de methode 'Schrijven leer je zo!'.

Image
Letters
Het schrijven van de letters en cijfers wordt voorgedaan op het scherm. Tegelijk hoor je de klank. Deze klank wordt gekoppeld aan een begrip. Je klikt bijvoorbeeld op de 'e' van 'emmer'.
Beginpunt
Het programma vraagt je te klikken op de plaats waar je met het schrijven van de letter moet beginnen; je klikt vervolgens op de groene pijl. Om de lettervorm langzamer of sneller te tonen, kan het tempo in het voorbeeld worden aangepast. Je kunt het tempo zelf instellen met de knoppen van de haas en van de slak.
Nu zelf
Hiermee kun je het schrijftraject oefenen. Tijdens het schrijven 'hoor' je de beweging en zie je een score op de onderdelen schrijfbeweging, nauwkeurigheid en snelheid. Scoor je op alle drie minimaal een '8' dan zie je vuurwerk!
Image
Schriftjes
Geeft een indruk van een aantal schriftjes van 'Schrijven leer je zo!'.
Image
Teksten - Werkbladen vrije tekst

Het is mogelijk eigen teksten in te voeren (bijvoorbeeld jouw naam) en deze te mailen en af te drukken om mee te oefenen op papier. Je kunt kiezen uit meer of minder hulplijnen en verschillende lettergroottes. Als je extra oefenregels wilt toevoegen, druk dan op de Return-toets.

Teksten - Woordkaartjes
Afdrukken van aangepaste woordkaartjes bij de leesmethode. Hiermee kun je woordkaartjes maken, mailen en afdrukken met de woorden uit jouw leesmethode.
Image