Webapplicatie Schrijven leer je zo!

De nieuwe webapplicatie van Schrijven leer je zo! is beschikbaar. De applicatie is toegankelijk via Basispoort.

Deze webapplicatie is speciaal ontwikkeld voor een digibord en bedoeld als ondersteuning bij het zelfstandig leren schrijven van letters, hoofdletters en cijfers. Dankzij het programma kunt u het schrijfonderwijs in uw groep volledig individualiseren en, indien gewenst, adequaat laten aansluiten op de leesmethode. De aanpak sluit naadloos aan op de Schrijfschriften en Werkbladen.

Wat biedt de applicatie?
  • Het schrijven van de letters en cijfers met animaties wordt voorgedaan op het scherm. De leerling hoort de klank, gekoppeld aan een begrip.
  • Leerlingen kunnen zelf oefenen met het schrijven van kleine letters, hoofdletters en cijfers. Ze krijgen feedback over de schrijfbeweging, de nauwkeurigheid en de snelheid.
  • Leerlingen kunnen eigen teksten invoeren en deze op 4 soorten werkbladen afdrukken.
  • Zij kunnen zelf woordkaartjes maken en afdrukken met woorden uit de leesmethode.
Deze applicatie vervangt de cd-rom

 

Prijs- en bestelinformatie
Letters
Het schrijven van de letters en cijfers wordt voorgedaan op het scherm. Tegelijk hoor je de klank. Deze klank wordt gekoppeld aan een begrip. Je klikt bijvoorbeeld op de 'e' van 'emmer'.
Beginpunt
Het programma vraagt je te klikken op de plaats waar je met het schrijven van de letter moet beginnen; je klikt vervolgens op de groene pijl. Om de lettervorm langzamer of sneller te tonen, kan het tempo in het voorbeeld worden aangepast. Je kunt het tempo zelf instellen met de knoppen van de haas en van de slak.
Nu zelf
Hiermee kun je het schrijftraject oefenen. Tijdens het schrijven 'hoor' je de beweging en zie je een score op de onderdelen schrijfbeweging, nauwkeurigheid en snelheid. Scoor je op alle drie minimaal een '8' dan zie je vuurwerk!
Schriftjes
Geeft een indruk van een aantal schriftjes van 'Schrijven leer je zo!'.
Image
Teksten - Werkbladen vrije tekst

Het is mogelijk eigen teksten in te voeren (bijvoorbeeld jouw naam) en deze te mailen en af te drukken om mee te oefenen op papier. Je kunt kiezen uit meer of minder hulplijnen en verschillende lettergroottes. Als je extra oefenregels wilt toevoegen, druk dan op de Return-toets.

Teksten - Woordkaartjes
Afdrukken van aangepaste woordkaartjes bij de leesmethode. Hiermee kun je woordkaartjes maken, mailen en afdrukken met de woorden uit jouw leesmethode.

Image
Genoemde prijzen gelden voor 1 jaar en zijn incl. BTW. Licenties lopen minimaal één jaar en worden zonder opzegging stilzwijgend met een jaar verlengd.
De webapplicatie voldoet aan de laatste privacynormen en is onderdeel van het privacyconvenant primair onderwijs.