Groep 4
Letterkaart 4
Image
Alle hoofdletters en kleine letters staan overzichtelijk weergegeven op deze stevige kaart. Het is een geheugensteuntje voor de kinderen, tijdens de schrijflessen én tijdens andere lessen. De verkeerslichten zijn helder aangegeven, zodat leerlingen de bewegingsrichting kunnen terugzien.

Kinderen kunnen eenvoudig de positionering van de tekens terugvinden, doordat op één kant van de kaart de tekens in het blauwgroene kleurenraster zijn geplaatst. Op de andere kant staan de tekens los, zonder liniatuur.

Nodig:
1 exemplaar per leerling
Verpakt per 5 stuks
Formaat: A4

Bestellen

Schrijfschrift 4A

Image
In dit Schrijfschrift 4A oefenen de leerlingen het schrijven van hoofdletters. De letters worden per letter op twee pagina's gepresenteerd, in alfabetische volgorde. In het Schrijfspel is aandacht voor vormconstantie, kracht- en drukregulatie, en ritme en maat. De kleurenrasters helpen bij het schrijven tussen lijnen.

Nodig:
1 schrift per leerling
Omvang: 64 pagina's
Liniatuur in mm: 12
Formaat: 20 X 21 cm
Verpakt per 5 exemplaren

Bestellen

Schrijfschrift 4B

Image
In Schrijfschrift 4B oefenen de leerlingen het schrijven van woorden met hoofdletters. Ze schrijven voor- en plaatsnamen over, of oefenen in de vrije ruimte. In het Schrijfspel is er aandacht voor het schrijftempo: ritme en maat.

De liniatuur wordt voor het schrijven tussen lijnen afgebouwd:
1. kleurenraster met vier lijntjes
2. vier lijntjes zonder kleurenraster
3. twee lijntjes
4. één lijntje

Door deze afbouw in liniatuur, en de opbouw in moeilijkheidsgraad, kunt u eenvoudig bepalen of het kind toe is aan het schrijven binnen een bepaalde liniatuur. Het schrift heeft verder veel aandacht voor de schrijfhouding, de bewegingstussendoortjes en het zelf beoordelen van de geschreven woorden.

Nodig:
1 schrift per leerling
Omvang: 64 pagina's
Liniatuur in mm: 8,5
Formaat: 20 X 21 cm
Verpakt per 5 exemplaren

Bestellen

Blanco lijnenschrift 4

Image
De liniatuur in Blanco lijnenschrift 4 is kleiner dan in Blanco lijnenschrift 3. De hulplijnen geven kinderen extra ondersteuning bij het bepalen van de startplaats, de grootte van de romp en de lengte van de stokken en staarten. U kunt dit schrift gebruiken in de taallessen.

Soms hebben kinderen de steun van de hulplijntjes ook in de hogere groepen nog nodig. Afhankelijk van hun motorische vaardigheid kunt u ze dan het Blanco lijnenschrift 3, 4 of 5 aanreiken.

Nodig:
1 schrift per leerling
Omvang: 48 pagina's
Liniatuur in mm: 9
Formaat: 20 X 21 cm
Verpakt per 5 stuks

Bestellen